Ο αεροπορικός κλάδος βασικός αναπτυξιακός παράγοντας της Ελλάδας

Tην Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα “Αερομεταφορές – Παρόν και Μέλλον”. Στο συνέδριο που παρατηρήθηκε ρεκόρ συνέδρων συμμετείχαν προσκεκλημένοι από χώρες όπως το Κατάρ, η Τουρκία, η Ρωσία, η Ουκρανία, το Ισραήλ, η Ισπανία, το Μαυροβούνιο, η Αλβανία, η Γαλλία, η ΗΠΑ και η Κύπρος. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της Qatar Airways κ. Al-Βaker και του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Κατάρ κ. Al-Noaimi. Σε συνάντηση της αντιπροσωπείας του Κατάρ με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη μεταφέρθηκε η θέληση για ακόμα καλύτερη και μεγαλύτερη παρουσία της εταιρείας Qatar Airways στην Ελλάδα με περισσότερες συνέργιες. Ο κ. Al Baker τόνισε ότι η Ελλάδα, αλλά και τα 11 εκατ. Έλληνες ανά την υφήλιο, αποτελούν στόχο για την εταιρεία στο θέμα της αεροπορικής τους μετακίνησης με ασφάλεια και ποιότητα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την iForce Επικοινωνίες, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Ιπταμένου Προσωπικού Σωμάτων Ασφαλείας & Δημοσίων Υπηρεσιών (Π.Ε.Ι.Π.Σ.Α.Δ.Υ.) και την Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο πρόεδρος της iForce Επικοινωνίες κ. Φωκίων Ζαΐμης, ο οποίος τόνισε ότι “η χώρα μας βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων, με αφορμή τη δυσμενή οικονομική κρίση που υφιστάμεθα. Αυτήν την αρνητική εικόνα προσπαθούμε όλοι μας να αλλάξουμε, ο καθένας από τη θέση του και με τις δυνάμεις του. Στην κατεύθυνση αυτή, βασικός αναπτυξιακός παράγοντας είναι ο αεροπορικός κλάδος της χώρας μας σε όλες τις εκφάνσεις του. Η αξιοποίηση των περιφερειακών μας αεροδρομίων, η προσαρμογή της νομοθεσίας μας με βάση τα διεθνή στάνταρτ και την οικονομία της αγοράς, η ενίσχυση από το ΕΣΠΑ των αεροπορικών υποδομών, αλλά κυρίως η προσέλκυση νέων ιδιωτικών ελληνικών και ξένων κεφαλαίων στον κλάδο αποτελούν και προτεραιότητες αυτού του συνεδρίου. Όλα αυτά βέβαια έχουν ως βασική προϋπόθεση τις ασφαλείς μεταφορές, που είναι και θέμα του φετινού συνεδρίου”.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s